Blog

Travl travl uge!

2014-09-01 01:38

Hej! 

Endeligt har jeg fundet lidt tid til at skrive, hele min uge har været super travl, så jeg har en masse at skrive om. 

Tirsdag var det skole og så direkte til lægen hvor jeg fik at vide at jeg var super duper rask og fik lov til at svømme. Om aftnen var det så kirke aktivitet med de andre yong women. Vi lavede en form for "vegørenhed". Det gik ud på at lave "du er fantastisk poser" til nogle af kvinderne i vores meninghed som går gennem en hård tid. Jeg fik en lille young women pakke med "the book of mormon", noget om ungdommen i kirken og en halskæde som man får i young women. 

Onsdag var en forholdvis normal dag bortset fra at CJ ikke var i skole så jeg var lidt alene men det gik helt fint. Så havde vi columbiansk aften med nogle af Marys venner som skulle lære os om Columbia fordi det er der Jonathan skal på sin mission. 

Torsdag skulle jeg have taget skolebilleder og efter skole skulle vi afsted til værtsfamilie/udvekslingsstudenter info aften. Vi blev for 1000 gang introduceret for reglerne for vores ophold. Vi spiste aftensmad og dessert og alle udvekslingsstudenterne skulle så introducere dem selv. Vi var 3 fra Danmark, 1 fra Tysksland, 1 fra Sverige, 1 fra Brasilien og 1 fra Kina. Så var det ellers bare hjem og på hovedet i seng.

Fredag var der amerikansk fodboldkamp på hjemmebane, så det skulle jeg selvfølgelig se. Jeg fik dog ikke set så meget af det, vi snakkede, dansede og heppede. Det var mega fedt! Så meget skolespirit. Endnu en god ting var at jeg blev mere knyttet til CJs venner efter kampen, hvor vi havde en stomp. En stomp er lidt ligesom en fest, der bliver spillet noget musik og folk snakker og danser. Det var såååå fedt! 

Lørdag kørte vi så mod Brigham City hvor vi mødtes med nogle venner af familien i et flymaskine museum. Efter museumet tog vi hjem til dem og fik middagsmad. Så kørte vi mod et andet vennepar som vi skulle se et tempel med. Templet var helt vildt overdådigt og en ret cool ting at have set! Mens vi gik gennem templet fortalte Mary om de forskellige rum og malerier og hvad de bruges til og symboliserer. Inden vi trådte ind i templet fik vi plastik "sko" udenover vores sko, templet må jo ikke blive beskidt. Derudover er det meget vigtigt at man er pænt klædt på når man tager i templet. 

I dag søndag var så almindelig kirkedag. Efter kirke var det så lektier og nu havde jeg endligt tid til hjemmesiden. Om lidt er det så tid til at være social. Min "tante" har fødselsdag og vi fejrer det her, tror der kommer en masse familie?

I morgen har jeg fri fra skole fordi det er labor day. Så Mary og jeg tager  til Payson for at se Les Miserables som musical (Jeffs kusine er med i stykket) og vi skal vidst til en barbeque om aftnen. 

Så der sker stadig en masse fede ting her og jeg har det godt.

- Emilie

Min hverdag

2014-08-26 01:02

Hej! 

Sidst jeg skrev var fredag, så vil lige starte med at følge op på hvad jeg lavede lørdag og søndag før jeg begynder med i dag. 

Så lørdag kom jeg ikke ud at løbe alligevel, vi havde som sagt onkel Ron på besøg og han havde inviteret os på morgenmad, så efter et lynbad (ja far det kan lade sig gøre) var det ud i "the hulk" (deres grønne 12 personers bil) og mod Prove til golden corral (en restaurant med KÆMPE buffet). Efter det var det officiel rengørings dag, så efter at have givet mit værelse og badeværelset en tur var det afsted mod Provo igen for at shoppe med CJ, så nu har jeg endeligt mere tøj!

Søndag er jo lig med kirke, så i kirke tog vi. 2 af børnene havde det skidt så Jeff blev hjemme hos dem og den lille. Vi andre tog i kirke og jeg skulle synge. Efter en veloverstået sang i kirken tog vi over til plejehjemet og gav brød og vin (the sacrament) og sang. Da jeg kom hjem fra kirke var det tid til Skype med mor, far og Tobi. Dejligt at se dem igen! Igen tak for alle hilsnerne! Så var det tid til lidt lektier og så var den søndag også gået. 

I dag var det så A-dag, hvilket betyder dans og svømning. Dansetimerne er ret lette og vi laver ikke voldsomt meget. I dag havde jeg så min første "rigtige" svømme time, hvilket vil sige at jeg var i vandet, og det var godt nok hårdt! Jeg får ondt i morgen! Lige nu virker det som en meget svær opgave at være på svømmeholdet, men jeg håber at det efterhånden bliver lettere (forhåbentligt inden oktober hvor jeg har svømmetræning hver dag) når jeg efterhånden kommer i bedre form og får genopfrisket min svømme teknik. I morgen er det så B-dag, uden sport heldigvis. Man har 5 fag på A-dage og 5 på B-dage. Man har kun en stor pause, så jeg savner lidt vores frikvaterer, der er omkring 5 minuters pause mellem hvert fag og de skal bruges på at gå fra klasse til klasse, og man kan absolut ikke komme for sent! Udover at skulle i skole i morgen skal jeg også til lægen for at få lavet en physical (noget til svømning) og så skal jeg til kirke aktivitet (jeg ved ikke hvad vi skal lave).

Der er også nye billeder, hvis I ikke kan finde dem er det fordi jeg poster dem så de er i rækkefølge efter hvornår de er taget, nye billeder er derfor ikke altid helt bagerst. Men check dem ud hvis det lyster. (De er billeder fra vores vand aktivitet med kirken og fra vores assembly på skolen).

Så det går stadig godt her. 

- Emilie

Fredag og spiritdag!

2014-08-22 23:55

Hej! 

I går skete der vidst ikke så meget, almindelig skoledag med lektier og det hele, vi fik dog noget familie på besøg om aftnen, og "onkel" Ron skal bo ved os indtil på mandag. Skolen er dyr, jo mere du melder dig til jo mere koster det, men jo federe er det også. Vi fik udleveret vores skoletrøjer og fik besked på at have dem på i dag.

Så i dag havde vi "assembly" det gik ud på at byde folk velkommen på skolen igen og ellers på at udøve den helt ekstreme school-spirit som der er på skolen. De fleste havde deres trøjer på og det var mega fedt! Vi sang forskellige heppesange og "heppede" generelt når der var nogen der sagde noget. Det var helt vildt! Mottoet for skolen i år er "we're on each others team". Til frokost var der barbecue i skolegården. Der var en kæmpe kø så jeg nåede kun lige at få min mad inden det ringede en. 2 af lærerne var blevet nomineret til "ice bucket challenge" så der blev hældt iskoldt vand udover dem efter skole. De opforderede alle til at give et par mønter eller dollars som de kunne give til den gode sag (ice bucket challenge er til fordel for ALS) så de fik samlet en hel krukke med 1 dollar sedler (jeg hjalp selvfølgelig også til). I dag fik jeg også ændret mit skema, det viste sig at kemi var for svært så nu har jeg i stedet hjemkunstskab (1. semester) og noget med mode (2.semester). Er så glad for at jeg ændrede det! Alle mine lærere er helt fantastiske (nogle af dem giver endda snacks!). CJ fortalte mig at High School Musical er optaget her i Utah og foreslog at vi måske en dag tog et smut forbi den skole, det kunne være så fedt! Jeg mødte også en svensk dreng i dag på skolen, vi snakkede lidt på dansk og svensk men ikke meget  for vi havde alligevel lidt svært ved at forstå hinanden og de andre skulle ikke føle sig udenfor. Jeg begynder at kende flere og flere på skolen og de hilser pænt på mig på gangen. 

I aften skal jeg babysitte sammen med Adera (min "kusine") så det skal nok blive sjovt. De voksne tager til et tempel. I morgen skal jeg løbe en morgentur med CJ og så ud at shoppe! Glæder mig!

Den 20. september er der så homecomming og jeg håber selvfølgelig på at blive spurgt om jeg vil med.

Så ja der sker stadig en masse her, så det er kun godt. 

Igen tusind tak for hilsnerne, både her, på facebook og til mine forældre. Det betyder utroligt meget!

- Emilie

 

Anden skoledag

2014-08-21 01:00

Hej!

Dagen i dag føltes lidt ligesom en første skoledag, vi lavede heller ikke meget i dag, mest introduktion til timerne og lærerne. Jeg havde først matematik, så biologi, kemi, frokost, guitar og til sidst engelsk. Jeg føler heldigvis at jeg bedre kan finde rundt på skolen nu, og jeg fandt alle klasserne uden hjælp og uden at fare vildt. I morgen skal jeg så have de samme fag som første dag (A-dag). Alle roser mit engelsk og spørger "Vent hvor sagde du du kom fra? Åhhh Danmark! Hvor er det lige det er?" Og min biologi lærer ville have en af drengene i klassen til at tage mig med en tur på hesteryg i bjergene siden man nu ikke kan det i Danmark (han gjorde præcis det samme med Mary og Jeffs anden danske udvekslingsstudent). 

Skolen ligner forresten præcis det man ser i film uden at overdrive.

I går var jeg til kirke aktiviteten, og det var super sjovt! Der blev taget en masse billeder som jeg håber bliver postet et sted så jeg kan poste dem her. Vi spillede kick-ball og vandballon vollyball. Og som altid var der en lille snack bagefter. 

-Emilie 

Første skoledag

2014-08-20 01:26

Hej! 

Jeg vil lige starte med en lille opdatering på i går. Vi lavede ikke voldsomt meget, men jeg havde en veninde (CJ) på besøg. Hun blev til aftensmad og FHE (Family Home Evening = Familie aften) hvor vi lavede balon drevne raketter, så det var hyggeligt. Og så mødte jeg for første gang Jonathan som også bor hos familien, han skal snart på "mission" for kirken og rejser derfor i september. 

I dag havde jeg så min første skoledag på Spanish Fork High School. Jeg fik et lift med CJ og hun hjalp mig med at finde mit klasselokale. Jeg havde først Amerikansk historie, så kor (som CJ også havde), dans og drill, spansk og til sidst svømning. Dans og drill var ikke det sted jeg det skulle være, så jeg sputgte en dreng om hjælp til at finde "new gym" han fulgte mig derhen (han blev også nødt til at spørge om vej) men der var ingen så jeg gik til kontoret og de fik 2 piger til at vise mig vej. Jeg var ret ude af den da jeg ikke kunne finde det, men heldigvis var de ikke igang med noget super vigtigt, de gennemgik bare et ark om holdet. Efter dans og drill var det frokost tid og jeg sad sammen med CJ og hendes venner. Maden på skolen var faktisk ikke slemt, så jeg kommer nok til at købe mad der i stedet for at smørre madpakke hver dag. Vi lavede ikke så meget i nogle af timerne. I historie skulle vi "lære hinanden at kende" ved hjælp af nogle små aktiviteter, til kor lærte vi lidt om noder, holdning og vejrtrækning, til dans fik vi et skab og skulle vælge tøj til holdet, i spansk lærte vi meget lidt og hørte om reglerne for det fag og til svømning fik vi at vide at vi først skal svømme på mandag, så det var også noget med at lære hinanden at kende. Faget svømning er en indledning til at komme på svømme holdet så det håber jeg på nu. Dans og drill virker federe end jeg troede, vi skal lave et par opvisninger så det er fedt. Jeg fik komplimenter på min skoletaske og mit engelsk i dag, men har ikke rigtigt lært så mange at kende, det kommer nok efterhånden, jeg er glad for at jeg har CJ. I morgen har jeg B-dag og skal derfor have 5 helt nye fag, det bliver spændende, jeg skal bl.a. prøve guitar.

I aften kommer CJ så og henter mig og så tager vi til kirke aktiviteter med YM/YW (young men og woman) hvor vi skal lave noget vandleg halløj. 

- Emilie

Familie, aktiviteter, kirke, weekend!

2014-08-17 21:08

Hej!

Ligesom min hverdag har weekenden været travl! Fredag kom Jeffs forældre og søster på besøg. Jeff og hans far havde en masse projekter de lavede i huset. Det var stort set det dagen gik med. Jeffs forældre blev og sov, og lørdag tog vi så til barbecue hos Jeffs søster, der var super godt vejr så ungerne legede i baby pool og på en slip n' slide. De kunne ikke rigtigt finde ud af at glide ordentligt på deres slip n' slide, så jeg lånte en badedragt så Jeffs søster og jeg kunne "vise hvordan det skulle gøres", det var super sjovt! Da vi kom hjem gik drengene direkte i seng og Mary og jeg tog til Walmart. Vi fik købt nogle småting til mit værelse, ting jeg manglede osv. Vi har bl.a. købt en magnetisk maling, så en del af min væg bliver magnetisk! Jeg glæder mig. Vi er stadig ikke gået i gang med at male værelse, men vi gør det snart (håber jeg), en af mine vægge bliver ligesom mosaik, Mary har nemlig mange maling rester og de er typerne som sparer hvor de kan og bruger hvad de har. Jeg er sikker på at det kommer til at se super fedt ud og der skal nok komme billeder. 

I dag var vi så i kirke i 3 timer. I starten er alle samlet i et rum (lidt ligesom derhjemme) men de har ingen præst, biskoppen talte til menigheden i dag. Ingen bliver betalt for deres arbejde i kirken, alle hjælper. Vi sang 4 salmer (som jeg ikke kendte selvfølgelig), nogle var udvalgt til at komme op og sige en bøn, og 2 var udvalgt til at tale om et specielt emne. Det var lidt svært at koncentrerer sig om hvad der blev sagt fordi alle børnene larmede (ikke kun dem i min familie). Efter den første time skulle man ud til sin "klasse" i min talte de om en hjemmeside hvor man kunne finde sine forfædre, lave stamtræ og sådan noget. De  fleste havde forfædre fra Europa, og jeg skulle så forklare "sen" endelsen på efternavne. Efter en time i den klasse, skulle man videre igen, jeg er med i "young woman" og de har aktiviteter om tirsagen. Vi sang først og derefter skulle jeg præsentere mig selv, så diskuterede vi nogle gode råd som kunne gøre hverdagen bedre for en selv og andre. I morgen får jeg nok en "young woman" halskæde og i aften er der noget tam tam hos biskoppen så der kommer en og henter mig så vi kan følges ad. På tirsdag laver young woman og young men aktiviteter sammen, og vi skal lave noget vand aktivitet halløj, så det bliver fedt. 

I morgen skal jeg gøre mig klar til skole som starter tirsdag og måske hænge ud med en super sød pige fra området.

Så ja jeg har det godt og glæder mig til at starte i skole. Håber I også har det godt derhjemme! 

 

- Emilie

Klar til skolestart!

2014-08-14 23:18

Hej! 

Som overskriften også siger er jeg så småt ved at være klar til skolestart, det bliver så fedt! Jeg kom desværre ikke på hverken drill team eller cheerleading, men skal lave en anden form for dans så det skal nok blive sjovt! Mit skema er på plads, og i dag gik jeg rundt på skolen for at se hvor de forskellige ting var. Skolen er kæmpe så det er lidt svært at finde rundt. Jeg har fået et skab og skolen, klasselokalerne osv. ligner noget taget ud fra en amerikansk film (ret sejt). 

Jeg tror vi så småt begynder at male mit værelse i aften, så det bliver fedt, jeg glæder mig til det er færdigt!

I går kom mine "kusiner" og sagde hej. Marys ældste søster har 6 børn (1 dreng og 5 piger) og 3 af dem (de yngste piger) kom for at sige hej (resten kommer vidst i dag). Vi hyggede os helt vildt og pigerne elsker mig allerede. Jeg spillede spil med de voksne mens de små legede. 

Min familie er jo mormoner, og det mærker man, men alle andre i området er ligesådan. Vi beder bordbøn ved hvert måltid og også aftenbøn. På søndag skal vi nok i kirke, jeg glæder mig til at se hvordan den er?

Og tusind tak for alle hilsnerne i min gæstebog, det gør mig glad at se at så mange tænker på mig, jeg tænker også på jer! Og ellers må I jo også meget gerne følge mig på facebook og instagram, sende en mail, skrive på viber eller skype. Jeg skal nok svare når jeg får tid :)

Når jeg begynder i skole får jeg nok ikke så meget tid til bloggen, men jeg håber at I vil vente tålmodigt, for jeg lover at jeg på en eller anden måde vil få jer opdateret ;)

 

- Emilie

Travl hverdag!

2014-08-13 18:16

Hej! 

Som i nok kan forstå på mit sidste opslag er jeg startet ud med en noget travl hverdag, men det er kun fedt! 

I går var vi på picnic og derefter på hiking til "the grotto" det var super hyggeligt. Da det blev aften kom 3 piger og spurgte om jeg ville med til filmaften, jeg sagde selvfølgelig ja med det samme. Det var filmaften med pigerne i ungdomskirken tror jeg. Det var en super hyggelig aften og alle spurgte ind til mig, nogle dummere spørgsmål end andre ("har I Iphones i Danmark?" osv.). En af pigerne tror jeg at jeg kunnr blive rigtigt gode venner med, hun går også på min skole. 

I dag skal jeg have læst min TB-test og have fundet ud af hvilke fag jeg skal have, så det bliver godt.

Jeg fandt også ud af at familien havde en cykel jeg må køre til skole på, så det har jeg tænkt mig.

- Emilie

Utah

2014-08-12 06:42

Hej!

Nu er jeg endeligt nået godt frem til Utah, så jeg tænkte at det var tid til en lille opdatering.

Fredag som var vores shopping dag var fed, men også meget travl! Vi var i butikker på times square og i Soho, men vi kunne have brugt flere dage begge steder!

Lørdag var vi i SixFlags forlystelsespark, de har de fedeste rutschebaner! I starten løb vi rundt fra forlystelse til forlystelse, men vi blev efterhånden trætte. Det var næsten for varmt bare at stå og vente (vi har haft ekstremt godt vejr hele ugen). Lørdag var den sidste dag i New York, så vi sad i lobbyen til kl. 12 og snakkede og hyggede. 

Søndag var så afrejse dag igen, nogle skulle køre til lufthavnen allerede kl. 6:30 (bl.a. min ene roommate). Vi var alle helt smadrede. Jeg skulle til lufthavnen kl. 10:30, så jeg nåede lige at have en hurtigt, men super dejlige telefon samtale med mor, far og Tobi. Jeg skulle først flyve 13:55 (eller som man skriver/siger her 1:55). Efter en 5 timers flyvetur til Phoenix (Arizona), hvor jeg fløj med en nordmand fra campen (vi sad desværre ikke sammen),havde jeg 1 time til at komme til mit andet fly (og det var faktisk meget lang tid!) Turen til Salt Lake City (Utah) tog ca. 1 time og 15 min. så jeg kom omkring 15 min tideligere end forventet. Den lange tur gik med at prøve at sove og ellers være vildt spændt! Da jeg landede i Utah kom min værtsfamilie (mor, far og 3 drenge, den 4. var syg) og hentede mig og så kørte vi mod Spanish Fork, den tur tog ca. 1 time. 

I lufthavnen i Phoenix fik jeg så mit første "dumme" spørgsmål om Danmark: Taler I et andet sprog end engelsk i Danmark?

Min værtsfamilie spurgte mig om så meget forskelligt i bilen! Og jeg var så træt! Den ældste havde lavet en skål med noget lignende cornflakes, og jeg var virkelig sulten, så det var jeg glad for. Efter en kort rundvisning var det direkte i seng. 

I dag tog vi først hen til min skole, men jeg kunne ikke få mine fag før jeg havde fået mine vacciner. De ville have at jeg skulle have alle mine vacciner igen, så vi kørte til Provo (anden største by i Utah) for at få dem. Lægerne sagde at jeg kun skulle have en vaccine og en TB-test. På onsdag skal vi møde en og få nogle papirer så jeg kan få mine fag. Så kørte vi på carls jr. (lidt ligesom mc donalds) og fik noget mad. Efter det købte vi sko og var til kiropraktor. Så var dagen næsten gået og det eneste vi så skulle var til familie barbecue, så nu har jeg prøvet min første barbecue efter kun 6 dage i USA. Det var super hyggeligt! De er en kæmpe familie, alle har omkring 5 søskende eller mere. Jeg snakkede med 3 piger på min alder og de var alle super søde!

Mary fortalte at vi en gang skal på roadtrip og se ting jeg gerne vil se og vi skal også til Las Vegas på et tidspunkt. Så det bliver fedt!

 

Jeg har det godt! Drengene er søde, men larmende og lidt svære at forstå, men det går. Den ene sagde at hvis jeg havde været yngre eller han havde været ældre, så ville han gifte sig med mig fordi jeg er så smuk. 

 

- Emilie

New York City!

2014-08-08 02:49

Yay! Nu er jeg endelig i NY. Her er superfedt. Flyveture var meget lang og kedelig, og vi var alle super trætte bagefter. Vi mistede Nemo i lufthavnen, så pludseligt legede vi "find Nemo" (han manglede et dokument for at komme ind i USA), det havde vi meget sjov ud af, måske fordi vi var så trætte?

Jeg bor på værelse med 2 andre piger, en fra Færøerne og en fra Danmark, vi har det så sjovt. To andre danskere har slået sig til vores "gruppe". I dag var vi på sightseeing hele dagen, og så havde vi et møde om aftenen. I morgen hedder det shopping hele dagen! Vi glæder os!

Alt i alt er det mega fedt, men svært at fortælle kort om, man skulle næsten være her. I er selvfølgelig velkomne til at skrive, jeg svarer når jeg får tid (vi har et stramt program). 

I fotoalbummet er der nogle billeder fra sightseeing. 

 

- Emilie

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>