Blog

Hurtig start

2014-08-05 21:54

Dagen i dag er gået meget stærkt! Jeg troede indtil kl. Halv 3 at jeg skulle på arbejde, men far ringede og sagde at mor og han kom hjem "hvis nu". En lille halv time senere fik jeg en mail med mine billetter og kunne glad sige at jeg skulle afsted i morgen. Vi fik pakket det sidste (kufferten var næsten helt pakket), ombooket færge og hotel og så var det ellers afsted. 

Efter en tur med Mols- linjen sidder jeg nu på et comwell hotel i Roskilde, og i morgen tager jeg så afsted mod New York hvor jeg skal være de første 5 dage. Derefter går turen videre til Utah, ud til Mary og Jeff og deres 4 drenge, jeg glæder mig til at møde dem! 


Bare så det er helt på plads, jeg var forberedt på at jeg muligvis skulle rejse før min egentlige afrejse (D. 12.) da jeg fik besked fra USA om at jeg først skulle have en TB-test i Utah før jeg måtte starte i skole, og derfor ville jeg starte for sent. Jeg var meget heldig at få ændret min afrejse, det sker ikke tit. Så jeg er glad og tilfreds. Kommer selvfølgelig til at savne det herhjemme, men jeg er klar på en fed rejse med alt hvad der nu følger med! Jeg har fået sagt mine "på gensyn", de sidste gik dog lidt hurtigt over telefon, men det er jo heldigvis også kun på gensyn. 


- Emilie

Visummet i hus

2014-07-17 15:58

Jaaaa! Visummet er endeligt i hus. Jeg får det tilsendt efter cirka en uge. Det krævede bare en tur på ambassaden i København og det fik vi en super tur ud af!

Jeg troede endeligt at jeg var færdig med alt, men nej. Nu skal jeg lige have tegnet en konto til min forsikring og det kan først gøres når jeg får min flybillet, altså en uge før jeg skal afsted. Udover det har jeg en masse der skal printes ud og med i lufthavnen. 

Men nu er jeg så småt ved at være klar og jeg glæder mig! 

- Emilie

Cordinater og visum

2014-05-19 14:55

Nu har jeg også haft kontakt med min coordinater/kontaktperson/områderepresentant (ja de kaldes meget forskelligt). Min coordinater hedder Jennifer (Jen) Eames, jeg har haft kontakt med hende både på facebook og på mail. Hun virker flink og hun fortæller en masse godt om værtsfamilien, skolen og området jeg skal bo i. Det er hende jeg skal bruge hvis jeg får problemer. Hun bor kun 35 min. fra der hvor jeg skal bo. Det er ret betryggende at vide at man har en som hende, hun har arbejdet med udvekslingsstudenter i 12 år og det er også hende der har "hjulpet" med at finde en passende familie til mig.'

 

Det er helt vildt mærkeligt at jeg snart møder hende og familien. Det nærmer sig hurtigt! Nedtællingen er igang på mobilen (kun 85 dage!). Eksamen skal lige overstås og så er det afsted... Eller næsten... Visumet skal også lige på plads og det er jeg godt igang med! Hold op der er mange spørgsmål der skal besvares (mange af dem igen og igen!) Selvfølgelig kan jeg ikke bestille tid på ambassaden før på tirsdag, men sådan er det jo... Når det er bestilt må vi jo bare håbe at jeg får mit visum (mon ikke jeg gør det?).

 

- Emilie

Familien Brown - så klar!

2014-04-19 14:53

Jeg er så glad for min værtsfamilie, jo mere jeg har skrevet med dem, jo mere sikker bliver jeg på at det bliver de fedeste 10 måneder i mit liv! 

Lige nu er min værtsmor i gang med at se hvad hun kan gøre for at hjælpe mig med at komme på cheerleader holdet. De virker bare så søde! De virker som om at de næsten vil gøre alt for mig og som om at jeg allerede er en del af familien. MIn værtsmor har enda omtalt mig som "min nye datter fra Danmark. Jeg glæææææder mig! 

- Emilie

Familie! Endelig

2014-04-01 14:15

Som overskriften antyder har jeg nu endeligt, efter noget der føles som meget lang tids venten, fået min værtsfamilie! Og jeg glæder mig sindsygt meget til at møde dem!

Jeg blev i dag ringet op af min kontaktperson fra explorius og derefter modtog jeg en mail med oplysninger og billeder af familien, byen jeg skal bo i, huset, ja stort set alt (bortset lige fra den præcise afrejse dato). 

Byen jeg skal bo i hedder Spanish Fork og ligger i staten Utah. Jeg skal gå på Spanish Fork Highschool, med skolestart den 19. August (jeg skal regne med at rejse omkring en uge før pga. soft landing camp i NY).

Familien består af 3 voksne (mor, far og ? i hvert fald en mand). Moren (29 år) og faren (32 år) har 4 sønner, en på 0 (snart 1), en på 4, en på 6 og en på 7. Den anden mand (37 år) i huset har en datter på to, som kommer på besøg i weekenderne. Faren er computer programmør og moren er hjemmegående (forståeligt nok med alle de børn). Jeg får mit eget værelse med walk-in-closet, dobbeltseng og så må jeg selv vælge farven på væggene. 

Jeg har sendt en mail til familien som efter sigende bare ventede og glædede sig til at høre fra mig, så nu venter jeg spændt på at høre fra dem. (Lige pt. sover de nok da de er 8 timer bagud i forhold til dansk tid).

Jeg er super glad! Og glæder mig selvfølgelig helt vildt!

- Emilie

Godkendt

2014-02-12 17:23

Nu er ansøgningen så blevet sendt til USA, her er den blevet godkendt og jagten på min værtsfamilie er nu endeligt i gang.

De første 3 explorius elever har alerede fået familie, så nu håber jeg, at jeg også snart får besked, så jeg rigtigt kan begynde at glæde mig.

-Emilie 

Fremskridt

2014-01-04 12:33

Nu begynder der så småt at ske noget :)

 

Jeg er blevet færdig med min ansøgning og har sendt den til explorius, de vil tjekke den igennem for evt. fejl, og derefter vil den blive sendt til USA. I USA vil jagten på min værtsfamilie så gå ind. 

 

På mandag skal jeg have min 2. og 3. vaccine (jeg skal have 5 i alt). 

På tirsdag skal jeg til ELTiS-test (en engelsk test) og workshop i Vejle. Workshoppen hedder kulturforskel/kulturchok og jeg glæder mig rigtig meget til at se hvad det går ud på, og forhåbentligt lære noget som jeg kan bruge i de 10 måneder i USA. 

 

- Emilie

Min hjemmeside

2013-12-16 15:36

Hejsa.

Jeg tænkte at det var en god ide at få startet min hjemmeside, så I kunne følge med i hvornår jeg fik min familie, workshops ved explorius osv.

Lige pt. er jeg i gang med min ansøgning. Jeg mangler kun et brev fra mig og et fra min mor og far. Det er desværre også den sværeste del, men vi er godt i gang og regner med snart at få sendt det afsted.

Når min ansøgning er blevet sendt begynder jagten på min værtsfamilie, og så er det bare at vente.

Jeg glæder mig helt vildt til at finde ud af mere i foråret.

 

- Emilie

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6